Nail Care

Krásné nehty jsou vizitkou každé moderní ženy jakéhokoliv věku a společenského postavení, proto je důležitá i péče o ně. Já osobně jsem zastáncem upravených přírodních nehtů. Gelové, akrylové a pod. jsem nikdy neměla a myslím, že ani mít nebudu. Maximálně  jsem měla možnost jednou vyzkoušet permanentní nehty, které jsou skvělou cestou jak hodně poškozené nehty dát do pořádku. Moje péče je nepřehnaná, naprosto jednoduchá, s kterou jsem spokojená a třeba i vás něčím inspiruji.





 Nářadí, které používám je pouze papírový pilník (doporučuji od značek Essence, Jessica), a to jemný, který nehty v žádném případě nepoškodí. Důležité je zpracovat nehty do správného tvaru, kterého docílíte pilníkem. Při pilování se snažím pilovat zlehka, nikoli stylem „sem tam, sem tam" ale jedním směrem. Určitě u krátké délky nechávám  přečnívat jeden až dva milimetry přes lůžko. 
Po úpravě přichází lakování. Používám dva podkladové laky, které lakuji nejdříve pod hranu nehtu, pak na nehet a zakončím hranou nehtu. První vrstva je bezbarvý zpevňovač s keratinem značky Enni, který vytváří základ pro zdravou stavbu nehtu. Poté následuje druhá vrstva laku s vápníkem od Four Seasons. Po uschnutí podkladových vrstev už lakuji barevný lak. Poslední lakování přichází krycím lakem, tzv. top coatem od Essence, který perfektně schne a obsahuje vysoký lesk. Úpravu mých nehtů zakončuji olejíčkem značky Jordana, kterým ošetřuji kůžičku kolem nich. 








 Rady navíc? 
Nehty nelakuji hned po koupeli, protože barva pak popraská a brzy se oloupe. 
Nepoužívám nůžky či kovové pilníky, nehty se pak třepí a lámou.
Kůžičku zastrkávám směrem k lůžku, nestříhám ji.
A základem úspěchu je používat  hydratační krém na ruce.



Na závěr se vás zeptám, věnujete svým nehtům pozornost, jakou si skutečně zaslouží?  :)

Mějte se krásně 

Komentáře

  1. také jsem zastáncem vždy upravených nehtů a nedávno jsem také psala článek na toto téma, používám jen podkladová lak Eveline a nově topcoat od Essence :)

    ty máš nehty opravdu krásné, péče je na nich znát :) já mám problém s udržením tvaru některých nehtů, při delší délce se růžky ulomí

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny články o nehtech ignorují "těch spodních deset" nehtů, které potřebují péči ještě větší. Škoda. Třeba bude příště "pedi speciál"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím, zrovna dneska jsem byla na pedikuře. Nějak sama článek psát nechystám, protože mám šikovnou pedikérku, ona se mi o nohy stará nejlépe. Já akorát doma sem tam přepiluji paty, krémuji po každém koupeli a samozřejmě nehty musím mít vždycky nalakované :)

      Vymazat
    2. Tak aspoň udělej fotogalerii tvých dokonale upravených nožek

      Vymazat
    3. Taky se přimlouvám za speciální feet článek...

      Vymazat
  3. Super rady i tipy, ale těmi už se díky tobě řídím přes rok :-) Musím říct, že gelovky už nikdy víc.. Hezké přírodní nehty už se dnes moc často nevidí a přitom péče o ně nezabere tolik času, jak by se na první pohled mohlo zdát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rada Jani, že si na to přišla teď :) Nehty máš už moc pěkné :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky