MOJE PÉČE O VLASY & RECENZE NA ŽEHLIČKU REMINGTON

Milé dámy, vítám vás u dalšího článku.
Tentokrát to bude z jiného soudku, což můžete vidět u přiložených fotografií, za které děkuji báječné fotografce Kateřině Víchové. Povídat budu o mých vlasech, o péčí a zároveň se můžete těšit na recenzi skvělé žehličky Remington Pro-Sleek & Curl, kterou jsem vyhrála v soutěži na blogerky.cz. Takže všechno hezky popořádku.
Vlasy jsou korunou krásy a symbolem ženskosti, proto se vyplatí jim věnovat extra péči. Ale ruku na srdce - děláme to všechny? Já jsem zastáncem toho, že u všeho je netřeba přehánět a je to tak i u starostlivosti o mé vlasy. Jen málokterým z nás příroda nadělila krásné, zdravé, husté a lesklé vlasy. Myslím, že jak růst tak i kvalita je daná geneticky. Nechci tady psát, že mám přesně ty nejúžasnější vlasy, ale za hustotu a růst vděčím určitě genetice (myslím, že to mám po babičce). Kdybych měla popsat své vlasy, tak s kvalitou jsem naprosto spokojená, akorát jsou velice těžké až nepoddajné, ale to bude tou hustotou. Postupně se přesouvám ke konkretní péči a přípravkům.




V jednoduchosti je krása! S vlasy to mám stejně jak v módě. Proto používám pouze pár základních přípravků. Asi jako každá z nás, tak i já jsem měla období, zkoušení a experimentování všeho možného a stejně jsem skončila u toho, co je pro mé vlasy prospěšné.
ŠAMPON A MASKA ECHOSLINE KIPOWER
Tohle je naprostý základ v mé koupelně. Tato řada je obohacená o keratin a kyselinu hyaluronovou. Proniká hluboko pod poškozené vrstvy a obnovuje zdraví a strukturu vlasového vlákna zevnitř. Po umytí cítím ve vlasech lehkost, vzdušnost, vypadají zdravější a získají i lesk.
KÉRASTASE ELIXIR ULTIMATE OLEJ & DAVINES OI OIL
Do suchých či vlhkých vlasů aplikuji (hlavně po každém umytí) vlasový olej od Kérastase nebo od Davines. Střídám je. Oba tyto oleje jsou pro mně jedničkou na trhu (alespoň v tom, co jsem v životě vyzkoušela). Stačí rozetřít několik kapek po délce a do konečků mokrých vlasů a budete si užívat nádherně jemné, lesklé a poddajné vlasy. Navíc oba oleje krásně a jemně voní.
LAK NA VLASY SYOSS
Lak na vlasy používám minimálně a nejvíce se mi osvědčil od Syoss s keratinem. Přípravek vlasy neslepuje, dobře se vyčesává a nezanechává ve vlasech žádné zbytky.



VLASOVÝ SPREJ GLISS KUR
Ručníkem vysušené vlasy nechávám ještě samovolně doschnout a ještě před fénováním (i před žehlením) je nastříkám sprejem od Gliss Kur. Potřebovala jsem ještě něco, co by mi pomohlo k snadnějšímu rozčesávání a bez bolesti a tyhle vlasové spreje jsou na to perfektní. Používám už několik let a střídám je, je jich několik druhů (na barvené, suché, poškozené, na regeneraci...) Po použití se mi tolik konečky netřepí, méně se lámou a celkově sprej vlasy nemastí a nijak zvlášť nezatěžuje. Používám ho někdy i v průběhu dne na suché vlasy. Je také perfektním společníkem na dovolené u moře.
KARTÁČ NA VLASY TANGLE TEEZER
Co je důležité, dle mého názoru, je správné rozčesávání a hlavně dobře zvolený hřeben. Než se mi dostal do ruk pro mé vlasy ten ideální kartáč, tak do té doby jsem velice bojovala a střídala vše možné i nemožné. Přiznám se, že teď bez tangle teezera už ani ránu. Často bojuji se zacuchanými vlasy, ale díky měkkým bodlinám na kartáči je lze rozčesat snadněji. Vlasy se snažím rozčesávat od konečků, postupně směrem k hlavě a s hlavou dolů i všemi směry. Myslím, že to střídané česání vlasům jenom prozpívá. Měkké bodliny na kartáči rovnou dělají i příjemnou masáž, díky které se vlasová pokožka prokrvuje a uvolňuje. Někdy si vlasy češu i víckrát přes den, ale zas ne často. Po umytí si nechávám 10min zabalené v ručníku, po té 20min volně a nakonec vyfoukám fénem. Fén používám po každém umytí a to z důvodů, že ani přes celou noc mi vlasy neuschnou a navíc pak vypadají zplihle a neupraveně.


A v poslední částí dnešního článku se budu věnovat žehličce REMINGTON.
Co si budeme říkat, dokonale uhlazené vlasy totiž vypadají vždy upraveně a luxusně. Mé vlasy samy o sobě jsou rovné, takže je každý den nežehlím, ale když jdu na nějakou akci nebo když chci vypadat lépe, tak po ni sáhnu vždycky. V první řadě se mi na žehličce líbí černá barva. Celkově mám ráda černé přístroje, vypadá to elegantně a hlavně není vidět špína nebo nějaké šmouhy. Dalším skvělým doplňkem je žáruvzdorné pouzdro a také praktický otočný kabel. A nemůžu si vynachválit ovládání na straně, díky čemuž si žehličku omylem nevypnu. Teď ale k samotné práci se žehličkou.


Vyzkoušela jsem jich několik, většinou to byly takové, co vlasy šíleně vysušovaly, vlasy se do žehličky zatrhávaly, prostě pro mně nepraktické a i kvůli tomu mně to od žehlení odrazovalo. Tato je pravým opakem toho, na co jsem byla zvyklá. Úžasný zaoblený design žehlicích keramických ploch je ideální pro žehlení ale i pro natáčení. Díky digitální kontrole teploty na displeji pomůže najít perfektní nastavení teploty podle typu vlasů, tím pádem vlasy netrpí. Co se mi nejvíce u toho konkrétního přístroje líbí je, že jsou to vlastně dva. To, že vlasy si pomocí žehličky snadno narovnáte, není nic překvapivého, ale dalším pozitivem je, že si díky ní dokážete vytvořit přirozené vlny. Což já oceňuji nejvíce.



Vy, které máte vlnité vlasy, byste chtěly mít rovné, vy s rovnými zase toužíte po loknách. Ať už se poznáváte v jedné nebo v druhé skupině, vlasů, po kterých toužíte, dosáhnete pomocí žehličky. Už nemusíte sahat po kulmě, natáčkách, ale stačí vám pouze tato skvělá žehlička 2v1 a máte dokonalý účes na každou příležitost. A co napsat závěrem? Na žehličce jsem nenašla ani jedno slabé místo, takže za mně naprostá spokojenost. Navíc, jsem chtěla žehličku půjčit i své kamarádce, která si vlasy natáčením přes žehličku upravuje snad denně, ale zjistila jsem, že ona již tento model žehličky má a je s ní už přes rok velmi spokojená.
Jak pečujete o své vlasy Vy? A používáte žehličku nebo jiný přístroj?


Žehlička REMINGTON
Prsten PRÉSENCE

Mějte se krásně ❤️

Komentáře

  1. Děláte si třeba i nějaké vlasové zábaly na noc? Tak krásné vlasy jsou snem snad každé ženy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na noc zábaly nedělám. Párkrát jsem si udělala (ale to jen tak na půl hodinky, max. hodinu) zábal z kokosového oleje nebo z kávy, žlutka a medu. To je všechno :-)

      Vymazat
  2. Adriano, vaše vlasy obdivuji už od dob omlazení. Váš blog mám ráda, ale vlasy ještě více, jste jedna z mých vlasovzorů! Hezký den. Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. To už je sakra dlouhá doba! :)

      Vymazat
  3. Adrianko, jak už psal v komentářích někdo přede mnou, máš opravdu náádherné vlásky. Děkuji za inspiraci, jaké produkty na vlásky používat :) mrknu na ně.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a rado se stalo :-) Šampon a maska jsou bezkonkurenční :-)

      Vymazat
  4. Super článek,dekuji za inspiraci!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky