Tip na výlet: Veteran Muzeum

Před námi je víkend a vy ještě nemáte program? Právě dnešním postem se můžete inspirovat a na své si přijdou hlavně milovníci historických automobilů. Tak pokud máte doma malého nebo velkého milovníka aut, udělejte mu radost a vezměte ho na výlet za krásnými veterány! Představuji vám tedy první a největší muzeum amerických předválečných automobilů v Čechách. Auta nás s přítelem hodně baví, tak jsme neváhali a na konci dubna navštívili úžasné industriální prostory staré textilky a podívali se do minulosti. Skvělá prohlídka s povídáním nás neměrně nadchla, a proto bych vás chtěla pozvat i na slavnostní zahájení letní sezóny s příjemným programem (viz. poslední foto). 
Můžete se těšit na desítky jedinečných automobilových skvostů, z nichž většina patří majiteli soukromé sbírky Pavlu Janoušovi, který si tímto museem splnil svůj sen. Všechny exponáty jsou rozděleny podle jednotlivých období do několika sálů. Nebudu se rozepisovat o všech expozicích, to prostě musíte vidět osobně, ale jedinému legendárnímu skvostu (naši srdcovce) pár řádku věnuji níže.
Datum 21.10.2015 byl datem, kam cestoval Marty McFlay ve stroji času profesora Emmetta Browna do budoucnosti. Tato filmová triologie odstartovala 1. dílem v roce 1985, což znamená, že se dívala do nepředstavitelné, 30 let vzdálené budoucnosti.. Zápletka filmu je zajisté napínavá a nejednoho tehdejšího diváka přímo propojila s osudem hlavního hrdiny Martyho natolik, že nedočkavě čekal na samotné premiéře dalšího pokračování, ale co stojí za povšimnutí je vize, kterou scénárista do tohoto filmu vložil. Legendou se díky filmu stal DeLorean DMC-12. Přímo tento konkrétní neumí cestovat v čase, ale hraje mnohem zajímavější roli - patří jednomu ze zakladatelů a investorů firmy DeLorean Jaroslavu Juhanovi a svou vzácností se nezavdá s filmovým kusem, protože je jedním ze 2 historicky vyrobeným Turbo DeLoreanů, kdy druhý "prototyp" již neexistuje. Pozorné oko si všimne z továrny sníženého podvozku a standardně černých lakovaných částí celonerezové karoserie. Pokud nevíte co s nadcházejícím víkendem, vezměte svou rodinku na cestu do minulosti a zavítejte do Muzea Veteránů v Malé Bystřici, kde tuto filmovou hvězdu DeLorean uvidíte.

 

Mějte se krásně ❤️ 

Komentáře

Oblíbené příspěvky