Buďte připravená na dovolenou!

Letošní léto u nás s přítelem začíná dovolenou u moře, na kterou jsme se už dlouho těšili, a proto bych dnešním článkem ráda otevřela letní sezónu a zároveň i ním inspirovala. Nejvíce lidí tráví nejraději dovolenou právě někde v teplých krajinách, ideálně u moře a co si budeme říkat, většina z nás si před odletem klade stejnou otázku: "Co tam budu všechno potřebovat, co všechno si mám sbalit?" A já se dneska zaměřím jaké kousky ze svého šatníku i botníku vzít s sebou, aby jsme se cítili příjemně, v pohodlí a užili si dovolenou naplno. Z mých vlastních zkušeností mohu říct, že balení i na dva dny byl pro mne oříšek. Trvalo mi několik let, abych se naučila pobalit správně a hlavně nepřehánět. S letošním balením jsem konečně spokojená a jsem i na sebe pyšná, že to tak dopadlo. Samozřejmě příště to bude ještě lépe, protože se učíme každým dnem!
Hlavním bodem je délka pobytu, od tohoto se odvíjí kolik oblečení si s sebou budeme brát. Jak jsem uvedla na začátek článku, zaměříme se na dovolenou u moře, takže mám pro vás dobrou zprávu, budeme vybírat z letního šatníku :)
Základem jsou promyšlené outfity. Nejlepší je zvolit oblečení z lehkého a příjemného materiálu, nejlépe se snadno kombinovatelným střihem i barvou. Vršky (jednoduché tílka, trička, halenky i košile s krátkým rukávem) je možno zvolit i vzorované, k moři se hodí proužky i květy. Co se týče spodní částí oblečení, šortky, kalhoty, sukně doporučuji v neutrálních odstínech, které se dají kombinovat s jakýmkoliv dobře padnoucím svrškem. Tímto se dá outfit obměňovat a vytvořit pokaždé jiný. Kromě uvedeného typu oblečení si nedokážu představit léto u moře bez šatů. Je jen na vás, která délka vám vyhovuje více. Opět se přikláním k jednobarevné variantě. Protože večery můžou být chladnější,  můžete na vrch přehodit svetřík či bundičku a bude to vypadat pořád krásně. Šaty se dají využít jak přes den, k moři i na večer.
Taktéž je důležité nezapomenout na oblečení do letadla, a ve kterém budete na dovolené cestovat na různé výlety. Tady se nesmí zapomenout na pohodlí. Já upřednostňuji tepláky, či nějaké pohodlné kalhoty či džíny ve volnějším střihu, bavlněné tričko a nějaká bundička či mikina. Při cestování jsme vystavení různým teplotním výkyvům (nezapomeňme na klimatizaci), doporučuji si vzít do příruční tašky tričko na převlečení, či šortky ať se při vysokých teplotách nepaříme. Must have je přikrývka hlavy, např. čepice, kšiltovky, klobouky... Co se týče plážových tašek, mou letošní praktickou společníci je Obag, které nevadí ani bazén ani pláž, a do které se vejde vše co potřebuji.
Postupně se dostáváme rozlohou k nejmenším a nejlehčím kouskům šatníku, a to jsou plavky. Každý rok na trh přicházejí nové trendy, módní inspirace, střihy a podobně. Myslím,že každá z nás si postupně oblíbí jeden střih plavek, který se dá obměňovat barvou, případně kombinovat vršky se spodní částí bikin. Já osobně mám doma plavek hodně, a přiznám se, že všechno sbalit na dovolenou nelze. Vybírám hlavně dle praktičnosti a různými kombinacemi mezi sebou. Doporučení, trojúhelníkový střih je věčný!  Dále nesmíme zapomenout na plážové šátky či svršky, které si přehodíme přes sebe a můžeme klidně takto na oběd, do města či na procházku. Dalším a posledním druhem oblečení je spodní prádlo a ponožky. Mějme při balení na mysli jednou základní věc: " Méně je někdy více, takže nepřehánějme."
Tímto odstavcem se budu věnovat oblíbené částí - obuvi. Když se před balením podívám do svého botníku a mám vybrat jen pár bot, je to sakra těžký úkol. Ale jsme chytré a praktické holky, tak to každá z nás hravě zvládne, ne? :) První jsou boty, ve kterých budeme cestovat, takže nějaké pohodlné tenisky. K moři jednoznačně patří boty na pláž - nějaké pantofle, žabky.  A poslední jsou boty na volný čas či večer - espadrilky, sandálky bez podpatku vhodné na denní procházku, výlet, samozřejmě nesmí nepříjemně řezat a na večer nějaké sandály na podpatku nejlépe v neutrální barvě pro lehké kombinování  a hodící se ke všemu. I když boty na klínku nenosím, letos jsem si jedny pořídila kvůli pohodlí a zabalila sebou. Řeknu vám, určitě nimi nešlápněte vedle.
Věřím, že tento článek byl pro většinu z vás přínosný a tímto skončí balení kufru zbytečnostmi a užijete si každou vaši letní cestu za dobrodružstvím.

Mějte se rádi a užívejte léto plnými doušky ❤️ 

Komentáře

  1. Super článek :) užívej si to tam ty naše sluníčko :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeden z nej clanku zde na blogu :) Dekuji za inspiraci! Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Článek je moc hezký, obecně mám tvoje články ráda, protože si na nich dáváš záležet.
    S balením k moři to mám ale trochu jinak. Boty si beru maximálně dvoje a z oblečení volím raději něco zajímavějšího, co přes rok tolik nenosím. Bez šatů si to taky nedovedu představit.

    Simple living – Když sním o Řecku

    OdpovědětVymazat
  4. Za mně si člověk vystačí i s málem a mně už nedělá problém si na týden zbalit oblečení do plážové tašky. Dvoje plavky, dvoje šortky, pár jednoduchých triček, nějaké pěkné oblečení na večer nebo do společnosti, z bot tenisky na cestu a sport, žabky a jedny slip onky nebo hezčí boty, pak doplňky-sluneční brýle a klobouk nebo capa, a ještě bomber/svetr/mikina pro případ horšího počasí. Já osobně někdy beru i obrovskou šálu, kterou používám i místo deky při cestě. A pokud mám v plánu i sportovat, tak přihodím legíny a triko navíc. Bez čeho ale zásadně neodjedu-mobil, knížka, sluchátka!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky