ŽENA

Žena. Co se vám odehrává v hlavě, co si představujete pod tímto silným slovem? Udělejte si čaj, kávu..na chvíli se posaďte a zastavte. Zkuste sama nad sebou popřemýšlet jaká jste žena? Dokážete se sama popsat? Dokážete se sama pochválit, říct nahlas několik slov o sobě? Jaká jste? Nejste? Vaše přednosti, nedostatky..? Pořád mluvím o vás jako o ženě. Schválně, zkuste to.


Když bych měla já říct něco, co charakterizuje slovo žena, tak okamžitě si vybavím silnou bytost. Možná teď trochu odbočím, ale pro mně byla silná bytost moje babička. Velice mi chybí a tento dnešní svátek bych chtěla věnovat hlavně jí. Byla jiná než ostatní babičky, byla vysoká, sebevědomá, velice silná, usměvavá, se smyslem pro humor, starostlivá, zvědavá, nepřehlédnutelná, samozřejmě i panovačná, někdy možná zlá, smutná, unavená...měla své přednosti i nedostatky, ale v mých očích to byla a navždy bude Superžena. Podepsala se ve mně a navždy zůstane v mém srdci. A kdo je podle vás vaše "superhrdinka? Poznáte takového člověka, ženu, která ve vás zanechá velice silný otisk?



V životě poznáváme mnoho žen, které v nás nechají nějaký pocit, obdiv, respekt, vděčnost, prostě cokoliv, co se na nás podepíše, či nám utne v paměti, v srdci. Celkově, dle mého hlediska, my ženy, jsme bytost, tvor, který se dá popsat i jedním slovem, a to slovo je zázrak.. Každá jsme jiná, originální, silná, milá, romantická, milující, krásná a mohu tady psát spoustů nádherných vlastností. Máme také i jinou stránku, protože žena je také člověkem, a tak dokáže byt nekompromisní, smutná, zlá, unavená... Jsme stejné, ale stejně jiné. Jedna je taková, druhá maková. Barevná, černo-bílá, šedá, výrazná.. Jsme takové, jaké chceme být. A náš podpis, naše JÁ promlouvá hlavně do našeho stylu. Příkladem je také styl v oblékání. Jak se říká, šaty dělají člověka. Díky tomu dáváme najevo kdo jsme a tak komunikujeme s prostředím. Dokážeme podtrhnout svůj talent, svoji ženskost i ve výběru oblečení, doplňků, šperků..



A jelikož je dnes 8.březen, mezinárodní den žen, tak na tento svátek nesmíme zapomínat a především bychom ho měly patřičně oslavit. S březnem máme spojený příchod jara, máme na výběr z krásných barev tulipánů, které váš den určitě rozveselí. Doporučuji květinářství Holflor Studio 1. Neumím si představit módní doplněk, po kterém by každá žena toužila více, než právě jedinečný šperk. Malá krabička a v ní zářivý šperk vyčaruje na tváři každé ženy krásný úsměv. Každá z nás si vybere v prodejnách Présence či na jejich eshopu. Tento den je o nás ženách a protože často zapomínáme sami na sebe, tak dnešek můžeme prožít dle svého. Ať už se ho rozhodnete strávit jakkoliv, vzpomeňte si také i na blízkou ženu, které si vážíte a milujete ji a dejte jasně najevo svou úctu k ní. Každá z nás si to zaslouží a věřte, že se nám to vrátí. Krásná květina, darovaný šperk, každá vyslaná myšlenka i strávený čas jsou výjimečným a důležitým gestem v naší společnosti. 



Na závěr velké díky patří šperkům PRÉSENCE, báječné fotografce KATEŘINĚ VÍCHOVÉ, za poskytnuté prostory a květiny květinovému domu HOLFLOR STUDIO 1.

Všem ženám přeji nádherně strávený MDŽ ❤️ 




Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky