Heart Of The Ocean

O obchodě Inflagranti jsem se tady párkrát zmiňovala a právě tam jsem zahlédla poprvé tento luxusní šperk značky Preciosa od světově známého českého výrobce broušeného skla. Když jsem přemýšlela o jeho koupě, tak mi bylo řečeno, že tento musím dostat výhradně dárkem.
A stalo se, srdíčko z Titanicu jsem dostala z lásky k narozeninám  


Nádherný klenot je z broušeného skla zasazené do srdce ze štrasu ve výjimečné a nádherné měňavé barvě přecházející při pohybu z temně fialové do různých tónů modré zvané Bermuda Blue. Štrass je šperk vyrobený z malých skleněných diamantů obvykle barvy čirého křišťálu, které jsou ručně, kamínek po kamínku, vsazovány do kovových kotlíků, a poté jsou v kotlíku uzavírány speciálními kleštičkami.
Příběhy a fámy kolem nádherného luxusního šperku z Titanicu  jsem četla několik, ale nejreálnější bude asi tento, čtete níže.






 Diamant, který proslavil velkofilm Jamese Camerona - Titanic, skutečně existoval. Vlastnil ho Ludvík XVI., ale po vypuknutí francouzské revoluce se nenávratně ztratil. Avšak svět obletěla zpráva, že na palubě reálného Titaniku, který se před více než sto lety potopil u amerického pobřeží, se skutečně nacházel šperk nápadně připomínající ten, který filmová hrdinka Rose dostala od svého snoubence.

 Skutečné "Srdce oceánu" vlastnila jistá Kate Florence Phillips, která Titanicem v jeho první i poslední plavbu noc cestovala. Klenot byl dárek od jejího milence Samuela Morleyho. Morley byl ženatý, krátce před plavbou však svou rodinu opustil a kvůli nové lásce prodal i své obchody v Londýně. Pár cestoval na Titaniku pod falešnými jmény, a zamýšleli začít spolu nový život na americké půdě.
Kate se spolu s diamantem podařilo zachránit, a krátce nato se jí narodila dcera Ellen Mary. Samuel Morley však v osudnou noc tolik štěstí neměl - po potopení lodi umrzl ve vlnách studeného Atlantiku. Někteří kritici předpokládají, že tento skutečný příběh lásky inspiroval Jamese Camerona k vytvoření toho fiktivního, který dodnes na filmových plátnech obdivuje celý svět.



 A co se stalo s pověstným modrým diamantem? Ten dodnes existuje a je součástí rodinného dědictví potomků Ellen Mary Walker. Té se však do smrti nepodařilo prokázat, že jejím otcem byl opravdu milenec její matky, londýnský obchodník Samuel Morley.




Boty: Valentino, Šaty: Asos, Psaníčko: No Name, Šperky: Preciosa, Swarovski

"Láska je pro mě dobrý pocit, je to výraz mě vnitřní radosti."

Mějte se krásně 

FACEBOOKINSTAGRAMMÓDNÍ BAZARVINTED

Komentáře

  1. Napadá mě jen jedno slovo- překrásné!!
    Nikola Hl.

    OdpovědětVymazat
  2. Žena, šaty, podpatky a šperky. Neexistuje krásnější a nadčasovější kombinace!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ti to sluší, ostatně jako vždy. Srdce je překrásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Asi nejkrásnější šperk, který vlastním :)

      Vymazat
  4. Nadherny nahrdelnik.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ten náhrdelník je opravdu dokonalý a outfit je super, moc ti sluší :)

    New in: May 2015

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, tak to je hodně velká paráda. Tleskám.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky