POMOC PRO ŠTĚPÁNKU

Dnešní článek bych chtěla začít poděkováním. Poděkováním za každý okamžik, který mohu ve zdraví prožívat každou minutu svého života. Málokdo si uvědomí, přes "starosti" všedních snů, jakého štěstí se mu dostává, i když si myslí, jak je život hrozný. Málokdo si uvědomuje, že není samozřejmost se probudit do nového dne, projít se zrána trávou plné rosy, podívat se na oblohu na plynoucí mraky, těšit se z úsměvu a doteku nejbližších. V dnešním rychlém, konzumním světě si málo kdo uvědomuje, jaké štěstí má, že je zdravý. Děkuji za každý jeden okamžik, za každé nové ráno a že jsem tvůrcem svého osudu.

Chci vám představit osud jedné malé holčičky. Jmenuje se ŠTĚPÁNKA, a je to velká bojovnice, kdy své rodině dává naději na lepší zítřky už jen svým dětským smíchem. Její jméno mimochodem znamená mít vlastnost vítězů, odhodlání, vůli a odvahu. Její příběh se začal psát 16.10.2014 v 7:03 kdy přišla na svět a rozhodla se bojovat a všem dokázat, že vlastnosti, které souvisí s jejím jménem naplní ze všech sil.

Její osud  začal být neobyčejný již v těhotenství. Po prvních testech v těhotenství a po podstoupení vyšetření plodové vody testy vyšly v pořádku, ale kolem 20 týdne těhotenství bylo podezření na zvětšené mozkové komory (hydrocefalus) což se v 22 týdne těhotenství nepotvrdilo. V 30 týdnu těhotenství přišel závěrečný test, který potvrdil hydrocefalus. Porod byl v termínu a 10 dní po porodu byla Štěpánka na operaci ,kdy jí do mozku zavedli hadičku, která vede do bříška a pomocí té hadičky jí odtéká mozkomíšní mok, který se v hlavě hromadil a díky tomu se zvětšovaly komory a byl utlačován mozek, který se nemohl vyvíjet. To způsobilo další diagnózu a to hypotonii, oční a sluchovou vadu s poruchou příjmu potravy. Další diagnóza je genetická chromosomální nebalancovaná přestavba, která je nevratná a nikdo neví, co způsobí.
V současnosti dělá pokroky, ale velmi pomalu. Potřebuje posílit svalstvo cvičením a intenzivní rehabilitací, zatím nedokáže bez pomoci sedět, nemluví, nereaguje na výzvy a po této stránce je na úrovni 6měsíčního dítěte. Je to smíšek a je na ní vidět obrovská snaha, ale limituje jí její vlastní tělo.

Momentálně jí pomůže intenzivní rehabilitační program (vybrán po konzultaci s lékařem REHA BASIC v Sanatoriu Klimkovice), který je však finančně náročný 28 denní pobyt je dle ceníku stanovena na 98.430,-. Do budoucna budeme muset (pokud se Štěpánce nepodaří zpevnit svalstvo) pořídit speciální zdravotní kočárek, který je taktéž velmi cenově náročný, bude jí sestaven přesně na míru a dle potřeb kdy se cena pohybuje okolo 70.000,- a potřeba budou i pomůcky pro koupání, cvičení atd.

Já osobně jsem již pomohla, protože Štěpánce fandím a uvědomuji si, jak moc pro ní rodina dělá, ale bohužel jen srdíčko a maximální snaha v dnešním konzumním světě nestačí. Zprvu jsem si myslela, že by logicky mohlo pomoci zdravotní pojišťovna, ale získat o ní byť zlomek potřebných prostředků je běh na opravdu dlouhou trať, kdy si ale Štěpánka nemůže dovolit luxus nás všech, luxus čekat. 

Proto prosím každého z vás, komu tento příběh aspoň trochu otevřel srdíčko, abyste stejně jako já Štěpánce pomohli. Pomohli tím jediným, čím se vyvažuje v dnešní době lidský život a to je penězi. I malá částka od vás přiblíží Štěpánku k životu, který si tato malá bojovnice zaslouží, tak proto chcete-li udělat správnou věc, neváhejte a navštivte www.facebook.com/nasestepanka, kde se dozvíte, jak pomoci.

Děkuji každému z vás za pomoc Štěpánce ❤️

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky